Als arts voor verstandelijk gehandicapten (VG) ben je gericht op het bewaken en bevorderen van de gezondheidstoestand van mensen met een verstandelijke beperking.
De Medische Dienst werkt proactief. Elke cliënt krijgt de zorg die zij of hij nodig heeft, beschreven in een zorgplan. Elke cliënt heeft ook een regiebehandelaar en regiebegeleider die samen de zorg rondom de cliënt coördineren. De Arts VG krijgt de ruimte om zich persoonlijk te ontwikkelen en daarnaast zijn we als organisatie voortdurend in ontwikkeling om onze kwaliteit van zorg steeds verder te verbeteren. De Medische Dienst wordt op inhoud aangestuurd door de Medisch Directeur (arts). De dagelijkse leiding ligt bij de praktijkmanager. Sinds de start van de Arts VG-opleiding leidt Siza aios Artsen VG op. Er zijn continu 2 of 3 artsen in opleiding wat een leuke dynamiek in het team geeft.
De casuïstiek waar je mee te maken krijgt, is divers. Siza is een ‘gemengde’ zorgorganisatie. Wij leveren zorg aan mensen met een verstandelijke en/of lichamelijke beperking èn niet aangeboren hersenletsel (NAH). Ook specialiseren we ons steeds meer in de zorg aan mensen met NAH+(+). Kenmerkend voor deze doelgroep is de sector overstijgende aanpak die nodig is voor goede zorg (onder andere vanuit de gehandicaptenzorg en de psychiatrie).
Je werkt met cliënten met een verstandelijke beperking die bij Siza wonen, maar het is ook mogelijk om cliënten die buiten Siza wonen te zien op de polikliniek of consulten te doen bij collega-organisaties. Kortom, er is van alles mogelijk! We gaan daar graag met je over in gesprek. Onze cliënten wonen voor een groot deel in Arnhem, maar er zijn ook woonlocaties op andere plekken in Gelderland en in Tilburg. Door Corona hebben we geleerd dat digitaal overleggen heel goed mogelijk is, maar er blijven natuurlijk momenten waarop je elkaar fysiek wil ontmoeten. We streven naar een gezonde mix hierin.
EenVandaag maakte een item over het beroep AVG (Arts Verstandelijk Gehandicapten). Helaas loopt het aantal artsen in de gehandicaptenzorg terug, maar "Onbekend maakt onbemind", zegt Michiel Vermaak. Hij werkt al jaren als arts VG. Volgens hem is het 'het mooiste beroep van de wereld'. Toch ziet ook hij geneeskundestudenten niet echt warmlopen voor zijn vak. "Heel kort door de bocht gezegd: de jongens willen chirurg worden, de meisjes kinderarts."
"Wij hebben geen stoere verhalen over operaties, 3D-scans of genezingen, maar op medisch-technisch en medisch-ethisch gebied heb ik echt de meest gave taak." Zo zijn er zeer interessante dilemma's, bijvoorbeeld in het kijken wat je wel en niet doet, vertelt hij. "En ik heb contact met het hele systeem: met andere dokters, met groepsleiders en ook vaak met de ouders."
Als arts verstandelijk gehandicapten wordt je ingeschaald in schaal 75. Verder zijn hier de volgende arbeidsvoorwaarden van toepassing:
✓ Fiscaal voordeel bij aankoop fiets, computer, of weekendje weg
✓ Een vaste eindejaarsuitkering die bestaat uit een volledige 13e maand, en naast de wettelijke vakantie-uren krijg je 57 bovenwettelijke verlofuren (balansverlof).
✓ Vakantietoeslag van 8%.
✓ Een meerkeuzesysteem arbeidsvoorwaarden, waarmee je bijvoorbeeld fiscaal voordelig een fiets, laptop of telefoon kunt aankopen.
✓ Een goede pensioenvoorziening via het Pensioenfonds Zorg & Welzijn en deelname aan diverse collectieve zorgverzekeringen.
Voor meer informatie over het vak en alles wat daarbij komt kijken, kun je terecht op de website van de Nederlandse Vereniging Artsen Verstandelijk Gehandicapten.
Meer informatie over het Werken bij Siza als arts VG? Neem contact op met Robbert, onze recruiter. Hij vertelt je graag meer over de mogelijkheden.
Bekijk nu alle openstaande functies en solliciteer. En wie weet ben jij binnenkort onze nieuwe collega! Twijfel je? Meld je dan aan voor de wekelijkse Meet & Match online!
Alle vacatures Meet & Match Online